Osteopathie voor volwassenen

Alles in het lichaam beweegt; spieren, bloedvaten, ingewanden en botten. Deze beweeglijkheid is nodig om gezond te kunnen functioneren. Osteopathie is een manuele geneeswijze (manueel is het latijn voor ‘met hand’) die deze beweeglijkheid onderzoekt en behandeld. Osteopathie is een veilige behandelmethode, gebaseerd op principes vanuit de embryologie, fysiologie, anatomie en neurologie. Een osteopaat D.O-MRO, heeft vooropleiding fysiotherapie of geneeskunde genoten.

Gedurende ons leven staat het lichaam bloot aan wisselende omstandigheden. Zowel van binnenuit als van buitenaf kan het evenwicht verstoord worden. Vaak hersteld het lichaam zichzelf. Als de verstoring te sterk is of te lang aanhoudt is dit  herstel soms niet mogelijk. Dit bijvoorbeeld na een operatie, blessure, overbelasting, ongeval of langdurige stress.  Het gevolg hiervan is een verminderde beweeglijkheid van weefsel waardoor klachten kunnen ontstaan. Een osteopaat is opgeleid om de verschillende lichaamssystemen te onderzoeken op bewegingsverlies en zoekt zo naar een  zo mogelijk blijvende oplossing voor uw klachten. Door het herstellen van de beweeglijkheid tijdens de osteopatische behandeling kan het lichaam zelf verder herstellen en kunt u weer klachtenvrij functioneren.
Osteopathie kan voor diverse klachten en op alle leeftijden helpen. Hierbij valt te denken aan spier-, pees- of gewrichtsklachten, buikklachten, ademhalingsproblemen, hormonale en of emotionele problematiek. Voor een uitgebreide indicatielijst kunt u de site van de NVO (www.osteopathie.nl) raadplegen. Mocht u willen weten wat osteopathie voor u kan betekenen, neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met ons.


Dankzij hun opleiding herkennen osteopaten klachten die nader onderzoek vereisen door bijvoorbeeld de huisarts of de specialist. Er is in deze gevallen altijd contact met de huisarts in overleg met u.